Munkahelyi biztonság és egészség: kéz a kézben | Fitpuli
Oldal kiválasztása

Mi, a Fitpuli csapata, azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy innovatív megoldásokkal javítjuk a munkahelyi egészséget. Meggyőződésünk, hogy ez szorosan összefügg a munkahelyi balesetek előfordulásával is. Elon Musk, a Tesla első számú vezetője most megvillantotta, milyen az, ha a főnök kellő érzékenységgel áll a kérdéshez. Érzelmi intelligencia mesterszinten.

Nem kellenek ahhoz hatalmas gépek és gyártósorok, hogy valakit baleset érjen a munkahelyén, elég csak egy apró figyelmetlenség. Nem nehéz elképzelni, hogy egy fáradt, krónikus egészségügyi problémákkal küzdő munkavállaló hamarabb sérül munkahelyén, mint fittebb társa.

A nagy precizitást és speciális tudást igénylő munkahelyek örök ellensége a betegállományba kerülő munkaerő. Hogy ezt ne csupán a gazdasági hátrány, hanem az emberi sorsok felől közelítsük, különleges vezetői attitűdöt kíván (reméljük, ez hazánkban is terjedőben van). Itt kerül a képbe Elon Musk.

Többek között az Inc. magazin számolt be arról az emailrészletről, amit minden startupper félistene küldött ki a dolgozóknak. Miután napvilágra került, hogy a Tesla 2014-ben és 2015-ben a többi autógyártóhoz képest 30 százalékkal magasabb baleseti rátát produkált, első számú prioritásnak kiáltotta ki a munkahelyi biztonságot.

Hiszünk benne, hogy a munkahelyi biztonság kéz a kézben jár a megfelelő egészségi állapottal. Íme a fent említett levélrészlet fordítása:

„Nincsenek arra szavak, hogy mennyire fontosnak tartom a biztonságotokat és a jólléteteket. Megszakad a szívem, ha valakit az autók összeszerelése közben baleset ér, miközben a lehető legjobbat igyekszik nyújtani, hogy a Teslát sikeressé tegye. 

A jövőben ezért azt kérem, az összes balesetet közvetlenül nekem jelezzétek, kivétel nélkül. A munkahelyi biztonságért felelős csapattal minden héten összeülünk, és szeretnék minden sérülttel személyesen találkozni, amint jobban van, hogy közvetlenül tőle halljam, mivel tehetnénk még jobbá a folyamatainkat. Ezután lemegyek a gépsorhoz, és magam is elvégzem ugyanazt a feladatot, amit az ott dolgozók végeznek.

Ez az, amit magától értetődően a Tesla összes vezetőjének tennie kell. Mi, a Teslánál, az első vonalból irányítunk, nem pedig egy biztonságos és kényelmes elefántcsonttoronyba bújva. A vezetőknek a saját csapatuk biztonságát mindig a sajátjuk elé kell helyezniük.”

Elon törődik az alkalmazottai biztonságával és egészségével. Legyél Te is olyan, mint Elon!

Pin It on Pinterest