Lupi, a Fitpuli kutyabőrbe bújt szakértője | Fitpuli
Oldal kiválasztása

Mivel a kutya az ember legjobb barátja, úgy gondoltuk, érdemes lenne erre a barátra rábízni egészségünk terelgetését is. Így született meg Lupi kutya, a Fitpuli alkalmazás fáradhatatlan segítője. Virtuális egészségőrünk egy személyben fogja össze a Fipuli valamennyi kommunikációs folyamatát, hogy jókor, jó helyen jelezhessen. (A Fitpulit általánosan bemutató bejegyzésünk itt található.)

Amikor a Fitpulit kitaláltuk, nem egy sokadik fitnesz alkalmazás, sem pedig egy kifejezetten orvosi, tünetekkel és betegségekkel foglalkozó app lebegett a szemünk előtt. A fenti halmaz mindkét típusa abban jó, hogy specializált kérdésekkel, helyzetekkel foglalkozzon, ugyanakkor kevésnek éreztük ahhoz, hogy az embert, mint gondolkodó, cselekvő lényt a maga teljességében tekintse. Mi elsősorban egy egyszerű, megbízható, közérthető platformot szerettünk volna létrehozni, amely valós társ lehet a mindennapokban.

A kommunikáció mindent visz

Arra jutottunk, hogy ehhez kulcsfontosságú az alkalmazáson belüli kommunikáció. Talán ez az egészségappok leggyengébb pontja, már ha egyáltalán kommunikációnak lehet tekinteni a mért adatok mindenféle visszajelzés nélküli grafikus ábrázolását, hiszen a legtöbb okoskarkötővel, trackerrel működő alkalmazás szolgáltatása kimerül ebben. Teljesen más érzéseket kelt, ha az eredmények megfelelő kontextusba kerülve, egy barátságos felületen jelennek meg, mint ha rideg, kimért stílusban ugranak fel egy eldugott menüpontban.

Ezek mentén kezdtük az összes elképzelhető kommunikációs folyamat újragondolását. Céges partnereink Fipuli-csatlakozásukkor előregisztrálják felhasználóikat, így usereink a Fitpuli első indításától rögtön azt érezhetik, egy olyan világba csöppentek, ami teljes mértékben róluk szól. Közvetlenül a fiókba való bejelentkezéstől fogva egy, a hagyományos chatablakokkal megegyező felületen Lupi kíséri őket, és biztosítja egyik legfontosabb célkitűzésünket, a személyre szabottságot.

Chatelj Lupival!

Lupival közvetlen, oldott hangvételű beszélgetés folytatható, minden appon belüli értesítés, emlékeztető, információ rajta keresztül érhető el. Lupi egyelőre nem rendelkezik chatbot képességekkel (ez egy további fejlesztés része lesz), de igyekeztünk úgy alakítani, hogy már most hasznos segítőtárs lehessen. (A chatbotok egészségügyi alkalmazásáról szóló cikkünk itt olvasható.)

Reméljük, a Lupi nyújtotta újszerű megoldás elnyeri felhasználóink tetszését, beváltja a hozzá fűzött reményeinket, és valódi felhasználói élményt okoz. S ha van kedved, küldj neki bármikor egy „Mi újság, Lupi?” üzenetet, és már ott is terem.

Pin It on Pinterest