Mutasd a Dashboardod, megmondom, ki vagy | Fitpuli
Oldal kiválasztása

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Tényleg ilyen egyszerű lenne? Vajon amikor megtippeljük, milyen tevékenységgel mennyi időt töltünk el egy átlagos napon, mennyire járunk közel az igazsághoz? Ideje leszámolni a találgatással, mi megmérjük. A Fitpuli főbb funkcióit részletesen bemutató cikksorozatunk második epizódjában a Dashboarddal foglalkozunk. (A Fitpulit általánosan bemutató bejegyzésünk itt található.)

Az életmódunkkal kapcsolatos egyik legfontosabb adat, hogy mire fordítjuk azt a bizonyos rendelkezésre álló 24 órát, mégis alig van olyan megoldás, ami segít ennek mérésében. És valljuk be, amíg ez bármilyen módon kézi adatrögzítést igényel, ki az, aki nem sajnálja rá a drága időt, hogy bepötyögje, épp bevásárolni ment. Ideje volt hát előállni egy olyan megoldással, ami teljesen automatikusan kategorizálja jellemző napi tevékenységeinket.

Te csak csináld, mi majd mérjük

A Fitpuli Dashboardja pont ezt teszi. Az előre megadott adatok és a mobiltelefon GPS-koordinátái, valamint az okoskarkötő, fitnesz tracker mérései alapján automatikusan 6 kategóriába sorolja napi tevékenységeinket: ezek a munka, az utazás, az otthon töltött idő, a sport, az alvás és a szabadidő. Mindezt úgy, hogy érdemben nem befolyásolja a telefon akkumulátoridejét. Ugyan a számítások nem lesznek tűpontosak, hiszen a mintavétel nem folyamatos, arra azonban bőven elegendőek, hogy legyen egy jó összehasonlítási alapunk.

A Dashboard segít, hogy összehasonlíthatóvá váljanak a napjaink. Minden egyes eltelt 24 óra esetében megmutatjuk, az eddig mért átlagtól milyen eltéréseket, kilengéseket tapasztaltunk, és ez hozzájárul a közérthető, trendszerű elemzésekhez. Ez a technika segít tudatosabban megélni a napokat, és tippeket ad ahhoz, hogy a felhasználók hogyan tudnak rendszeresebb, kiegyensúlyozottabb életvitelt folytatni. Ez kiindulási alap egy egészségtudatosabb életmód irányába.

Minden adatod csak a tiéd

Persze rögtön felmerül az adatbiztonság kérdése, egy közelmúltbeli sajnálatos adatszivárgás erre is felhívta a figyelmet. A Strava fitneszappból kikerültek a felhasználók GPS adatai, és ez igen kellemetlen helyzetbe hozta az amerikai hadsereget, mivel a katonai felhasználók által bejárt edzésútvonalak is napvilágra kerültek, felfedve ezzel titkos katonai létesítményeket.

Ennek kapcsán szeretnénk leszögezni, hogy a Fitpuliból senkihez sem kerülnek adatok. Hiába biztosítja az alkalmazás licenszét a munkáltató, a munkavállalók adatai semmiképp sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe, beleértve az illető saját cégét is. Ennek érdekében a Fitpuliban a lehető legfejlettebb adatbiztonsági technikát használjuk.

A Fitpuli Dashboardjához hasonló rutinszerű, automatikus mérés eddig hiányzott a piacon lévő, életmódra fókuszáló alkalmazásoknál, pedig ez nagymértékben hozzájárul, hogy jobban megismerjük az egyéni nehézségeket. Célunk, hogy egy minél átfogóbb szemléletű, akár gyökeres változásra is sarkaló megoldást kínáljunk. Ehhez pedig a Dashboard egy jó kezdet.

Pin It on Pinterest