Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld | Fitpuli
Oldal kiválasztása

Hány olyan döntést hozunk egy nap, ami érdemben befolyásolja az életmódunkat? Hozunk-e egyáltalán döntést, vagy inkább halogatunk, sodródunk az árral, mert úgy vagyunk vele, legalább ennek a súlya ne terheljen minket. Pedig néhány jól irányzott, objektív méréssel sok mindenre rávilágíthatunk. A Fitpuli moduljait bemutató sorozatunk harmadik részében az életmódi adatokat elemző felülettel foglalkozunk. (A Fitpulit általánosan bemutató bejegyzésünk itt található.)

A Fitpuli egyik leghangsúlyosabb része az életmóddal foglalkozik, így ennek a témának egy egész modult szenteltünk az alkalmazáson belül. Mivel célunk továbbra is egy olyan platform meghonosítása, amely együtt kezeli az életmódra vonatkozó adatokat az orvosi paraméterekkel, igyekeztünk egy egyszerű, jól átlátható felületet kialakítani. Ez a modul értelemszerűen akkor működik a legjobban, ha az apphoz okoskarkötő, fitnesz tracker kapcsolódik.

Az életmód modul áttekintő nézetén bemutatjuk, milyen paramétereket vizsgálunk. A trackerből származó, automatikusan mért adatok a lépésszám, a megtett emeletek száma, az aktív percek és az alvás. Minden adattípus esetében a továbblépéskor részletesen bemutatjuk a teljesítmény alakulását, napi ingadozását. Az életmód két további jellemzőjét, a testsúlyt és a hangulatot a felhasználó saját maga tudja megadni, így még teljesebb kép alakítható ki az életmódról.

Versenyezz magaddal!

Fontos, hogy mindenkit saját magához hasonlítunk, saját kontextusában értelmezünk. Amennyire általánosan elterjedt például a napi 10.000 lépés, mint elérendő cél, annyira lehet ez félrevezető vagy elkedvetlenítő hatású is. Hiszen miért ne lehetne sikerként elkönyvelni a napi 8.000-es lépésszámot, ha azt 4.000-ről indulva, tudatos odafigyelés mellett sikerült elérni? A Fitpuliban támogatjuk a reális célkitűzéseket, és segítjük ezek lépésről lépésre történő elérését. Számunkra ez jelenti a személyre szabott szolgáltatás alapját.

A Fitpuli működését logikailag az alábbi láncolatra építettük fel. Elsőként hozzászoktatjuk a felhasználót a tracker rutinszerű használatához, mivel az a legfontosabb, hogy az adatok folyamatosan rendelkezésre álljanak. Ezt követően meghatározzuk az alapvonalat, vagyis minden paraméter esetében lemérjük, a jelenlegi életmód mellett milyen teljesítményről van szó. Ezután erre a kiindulási állapotra alapozva kezdhetjük az egészség fejlesztését, a kitűzött célok irányába történő elindulást. Ennek tempója mindenkinél más és más.

Ha ezen az úton támogatásra van szükséged, Lupi rögtön készen áll, hogy segítő mancsot nyújtson. Minden paraméter oldalán infógombokat helyeztünk el, ami tippeket ad a fejlődéshez. A Fitpuli mindig a pozitívumokra koncentrál, ösztönző attitűdjével tartós változásokat akarunk elérni, nem pedig hirtelen fellángolásokat. Mivel azok hamar tovatűnnek.

Pin It on Pinterest