Együtt könnyebb: életmódi és orvosi adatok egy helyen | Fitpuli
Oldal kiválasztása

Egy egészségfejlesztéssel foglalkozó alkalmazásból nem hiányozhatnak az otthon is mérhető orvosi paraméterek. Vajon mi ad jobb eredményt: ha évente egyszer megméri a háziorvos a vérnyomást, vagy ha rendszeres időközönként valaki otthon is ellenőrzi azt? Ez a (költői) kérdés, válasszatok. A Fitpuli főbb területeit ismertető cikksorozatunk negyedik részében a digitális egészségnaplókkal foglalkozunk. (A Fitpulit általánosan bemutató bejegyzésünk itt található.)

A Fitpuli közös platformra hozza az életmódi és az orvosi adatokat, amelyek együttesen, egymást erősítve sokkal teljesebb képet adnak az egészségi állapotról. Az orvosi paraméterek figyelembe vétele nem csupán a már kialakult krónikus betegségek nyomon követésében hasznos, a megelőzés szempontjából legalább ilyen fontos. Nem vitás, hogy a rendszeres, folyamatos mérés sokkal hatékonyabb prevenciót eredményez, mint egy-egy ritka, alkalomszerű rendelői ellenőrzés.

A Fitpuli digitális egészségnaplóiban a vérnyomás, a pulzus és a vércukor értékét lehet rögzíteni. Ha az okoskarkötő képes a pulzus automatikus mérésére, ezek az adatok rögtön megjelennek a pulzusnaplóban. Az adott méréssel kapcsolatban azonnal visszajelzést adunk, illetve infógombokkal segítjük a mért értékek értelmezését.

Profilom, profilom, mondd meg nékem

Minden alkalmazás felhasználói fiókjának kötelező része a Profil, nincs ez másképp a Fitpulinál sem. A profilban a szokásos adatok megadása mellet lehetőség van a korábbi betegségek, rendszeresen szedett gyógyszerek, kockázati tényezők beállítására. Ha a felhasználó időt szán ezek kitöltésére, hozzájárul az alkalmazás hatékonyságának javításához.

A Fitpuli továbbfejlesztésének egyik iránya, hogy az appban rögzített adatokat a felhasználó döntése alapján megoszthatóvá tesszük majd. Ez csakis magas biztonságú adatkapcsolaton keresztül történhet, és a felhasználó által engedélyezett mértékig. Így egészségügyi szolgáltatók, például a foglalkozás-egészségügyi orvos is megismerheti a főbb adatokat, és segítségükkel pontosabb diagnózist állíthat fel, személyre szabottabb terápiát kezdhet.

A krónikus betegségek szempontjából kulcsfontosságú paraméterek folyamatos követése a gondozás következő, minőségileg fejlettebb szintje. Ezek a betegségek nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, ha megfogjuk őket a tünetmentes, gyógyszerszedést még nem igénylő állapotban, sokkal könnyebb életmódi alapon javítani rajtuk. A Fitpulival mindenki részt vehet a krónikus betegségek menedzsmentjének forradalmában.

Pin It on Pinterest