Oldal kiválasztása

Sosincs késő tenni az egészségért – és sosincs késő elkezdeni olyan mobilappokat keresni, amik segítségünkre lehetnek ebben. Most bemutatjuk a 3 legismertebb health alkalmazást!

Fitbit

A Fitbit a digitális egészség alfája és omegája, a nevével azok is találkozhattak már, akiknek eszükbe sem jutott eddig, hogy a karjukra rakjanak egy trackert, vagy elvigyék a kocogáshoz a mobiljukat. A több mint száz forgalomban lévő termékükkel a legnagyobb kínálatot tudhatják a magukénak ezen a terepen, amiben megjelenik aktivitásmérőktől kezdve okosórákon át mobilappokig rengeteg minden – gyakorlatilag nincs olyan mozdulat az ember életében, amit valahogyan ne lehetne megmérni vele. Kérdésként merülhet fel ugyanakkor, hogy mire is jó ez a sok technológia annak, aki eddig semmi ilyesmit nem használt? A válasz abban rejlik, hogy különböző egyszerű számokon (például pulzus vagy a megtett napi lépések száma) keresztül hamar átláthatóvá és követhetővé válik az, hogy ki mennyit tett meg aznap az egészségéért, és ez hogyan viszonyul a múltbéli tervekhez, trendekhez. De nemcsak a nappali mozgást, hanem az alvást is pontosan nyomon lehet követni vele: sokan épp annak hatására kezdenek el többet aludni, és így megalapozni az egészségesebb életet, hogy a Fitbittel azt látják, rosszul állnak ezen a téren. Mindezekért pedig csupán egy egymással kompatibilis okosóra/karpánt és az ingyenesen letölthető alkalmazás szükséges, szóval nem jár semmilyen kényelmetlenséggel az ügy.

Apple Egészség (Apple Health)

Az Apple Egészség a nevének megfelelően az Apple univerzum egészségőre. Hasonló alapfunkciókat foglal magába, mint az imént bemutatott Fitbit megoldások, annyi változtatással, hogy míg ott az emberi mozgás lehető legpontosabb leképzése áll a fókuszban, itt inkább az általános jóllét elérésére megy rá az alkalmazás, aminek az csak egy része. Ennek megfelelően kerülnek előtérbe olyan modulok, mint a Tudatosság vagy a Tápanyag, amivel a meditációra és a helyes táplálkozásra is javaslatokat ad az alkalmazás. Természetesen az alkalmazása az összes létező Apple eszközzel együttműködik.

Google Fitnesz (Google Fit)

Bármi jelentős történik az interneten, a Google jön és megcsinálja nagyobbra és ingyenesre. Ez körülbelül két évtizede ökölszabálynak tekinthető az online térben, az egészségmegőrzés és -fejlesztés digitalizációja pedig abszolút jelentős fejleménynek tekinthető. A Google nagy figyelmet fordított arra, hogy a Fitnesz nagyon erős orvostudományi lábakon álljon, ezért az appot a Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az Amerikai Szívgyógyászok Társaságával (AHA) együttműködve készítette el. Két egyedi modult kezelnek kiemelten: az egyik a “Mozgáspercek”, ami az alkalmazás rajongóit aktív mozgásokra készteti a passzívok helyett (pl. liftezés helyett emeleti gyaloglásra), illetve a “Szívpontokat”, amivel a kardiogyakorlatokat lehet felpörgetni akár dedikált sportolás nélkül is. Ezek mellett a search óriásnál mindig meg kell említeni, hogy bármibe is fognak bele, a különböző adatok, információk kereshetősége kiemelkedően jó és gyors lesz a végén.

A Fitpuli egyik legnagyobb erőssége pedig az, hogy mindhárom alkalmazással szinkronizált, azaz a bennük keletkező adatok gond nélkül át tudnak jönni a munkahelyi egészségmegőrző-programba, külön odafigyelést nem igényelnek!

Pin It on Pinterest