5 tipp az egészséges irodáért • Fitpuli

5 tipp az egészséges irodáért

Admin • 2019.06.09

Csocsóasztal, babzsákok, egy-két relaxációs fotel. Hosszú évek óta ismerősen csenghetnek ezek a szavak a munkáltatóknak és munkavállalóknak egyaránt, mint amolyan gyors sebtapaszok az irodai jókedv eléréséhez. A valóság viszont az, hogy egy csocsóasztal gondolata már senkit sem hoz lázba a munkaerőpiacon – ugyanakkor egy fakó emberekkel teli, gyárszerű iroda bármely jelentkezőt elriasztana napjainkban. Ha ennek a képnek az ellentétét akarja elérni valaki, a lehetőségei szinte végtelenek, ezzel párhuzamosan viszont a költségek is elkezdenek sokasodni. Mindez nem azt jelenti ugyanakkor, hogy az egészséges munkahely csak drága lehet. Vannak olyan fogások, amikkel kevés pénzből is nagyot léphetünk felé:

  • Napközbeni szünetek. Ez például rögtön ráfordítás nélkül bevezethető, miközben az egyik legegészségesebb megoldás. A fehérgalléros munkakultúrába évtizedekkel ezelőtt beleivódott, hogy folyamatosan dolgozni kell, és önmagában már a gondolat is szorongással tölt el sokakat, hogy mi van, ha a főnökük akárcsak egy pillanatra is észreveszi, hogy nem azt teszik. Ezzel szemben mostanra pontosan látja a tudomány, hogy az emberi agy napi 5-6 óra hatékony működésre képes, minden azon túli munka összesített teljesítményromlást eredményez hosszú távon. Egy olyan légkörű iroda, ahol a „down time”-ok elfogadottak, és választható szünetekkel jól szabályozottak, nem csak egészséges, hanem eredményes is lesz.
  • Magasítható asztalok. Az imént említett szünetek szerves része, hogy a kollégák felállnak az asztaluktól, de ennek nem feltétlenül kell csak a pihenésekre korlátozódnia. Egyre divatosabbá válik az állva dolgozás is, pontosabban az, hogy felváltva végzik ülve és állva a feladatokat egyesek. Ehhez pedig mindössze egy állítható magasságú asztalra van szükség, ami 100 000 forint környékén már elérhető, azaz egy senior munkatárs egyhavi bérköltségéből egy teljes szobányi beszerezhető belőle.
  • Masszázs. A tapasztalatok szerint a céges masszás lehetőségét elég jól fogadják a munkavállalók, egy-egy jó kezű masszőr híre pedig futótűzként terjed a folyosón, és azokat is beszippanthatja, akik még sosem választották a stresszlevezetésnek ezt a formáját. Mivel a dolgozók globális szinten a stresszt jelölték meg a legnagyobb, egészségükre leselkedő problémaként (ahogy arról múltkor írtunk is), ezért egyszerre okos és egészséges megoldás  a vezetők részéről, ha megpróbálnak tenni ellene. Ezzel egyszerre két legyet is üthetnek: a masszázs nem csak betegségmegelőző hatású, de érdemben motivál, és javítja a munkahelyi hangulatot is. Egy masszőr akár heti tizenöt-húszezer forintért már felkérhető – az értéke viszont ennek többszöröse.
  • Vitaminkosár. Újabb kis költségű, de látványos megoldás az egészséges munkahely eléréséért. Szinte minden ember tisztában van azzal, hogy gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani jó, de sokakban sajnos ez gondolati szinten marad csak. Ennek alapvető oka az az általános jelenség, miszerint mindenki azt fogyasztja, ami a legkönnyebben elérhető: ha a munkahelyi automatában csoki és energiaital található, arra esik legtöbbször az első választás. Ezzel szemben egy párezer forintba kerülő, friss vagy aszalt gyümölcsökből, magvakból, szeletelt zöldségekből álló vitaminkosár a munkáltató részéről döntő módon segítheti a sokkal egészségesebb választást a kollégák számára.
  • Digitális egészségprogram. Sok egészségprogram elérhető a különböző juttatási csomagokban, elég csak a széles körben felhasználható fitneszbérletekre gondolni. Hiába hangzanak remekül ezek, valójában legtöbbször  a már amúgy is sportosan élő dolgozók használják csak őket, mindenkit érintő egészségbeli javulást jellemzően nem eredményeznek az irodában. Léteznek már azonban olyan digitális egészségmegőrző programok, mint amilyen a Fitpuli is, mely összesíti a szükséges orvosi és életmódbeli adatokat, és személyre szabott terveket ad utána a munkavállalóknak ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és egészséges életmódot folytathassanak. Személyekre lebontva pedig olyan költség jön ki ebben az esetben, ami pár csapatépítő árának felel meg, holott azoknál jelentősen hasznosabb hosszú távon.

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

  • Fitpuli applikáció
  • Csapatkihívások
  • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Csapatkihívások
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!