Betegnek lenni drága • Fitpuli

Betegnek lenni drága

Admin • 2019.07.02

Emocionális szempontból egy komoly betegségből való kilábalás igazán sokat adhat az embernek. Rejtett energiákat találhat magában, családtagokkal, barátokkal mélyülhet el a kapcsolata, a pozitív zárójelentést olvasva pedig arra gondolhat, erősebb jellemként jött ki a problémákból annál, mint ahogy belement. A tapasztalatok viszont sajnos azt mutatják, hogy a pénzügyi helyzettől nem lehet hasonló felívelésre számítani, sőt, egy-egy ápolás még hosszú évekkel a betegség után is éreztetheti a hatását.

Egy amerikai kutatás szerint az 50 év feletti páciensek bevételei átlagosan 20%-kal csappannak meg a kórház utáni 6-7 évben a bekerülés előtti időkhöz képest. Olyan visszaesésről beszélünk, ami összehasonlítható egy gyári munkás hasonló időszakával üzembezárást követően. Ami talán még ennél is jobban szemlélteti az élesen romló kilátásokat: míg a kezelést megelőzően átlagosan 3,5% esély mutatkozott a személyes pénzügyi csődre, addig ez az arány a kórház utáni negyedik évre elérte a 4,2%-ot és csak azt követően kezdett el lassan csökkenni. Egyéb ezzel foglalkozó felmérések is hasonló konklúziókra jutottak, a Kaiser Family Foundation kutatása szerint a háztartások 29%-a számolt be bevételcsökkenésről egy betegséget követően. Bár ez a probléma Európában ilyen mértékben nem fenyeget, hazánkban a foglalkoztatás jellemzői miatt szintén markáns hatással lehet a családi kasszára.

“Ezek a számok csak megerősíteni tudják azt a mindannyiunkban meglévő félelmet, hogy egy váratlanul bekövetkezett komoly betegség, sérülés hatására igen negatív irányt vehet az életünk” – nyilatkozta a kutatások alapján Dr. Oláh Dániel, a Fitpuli társalapítója. – “Ha egzisztenciákat nem is dönt romba egy ilyen eset feltétlenül, a számok alapján rosszabb röppályára állítja azokat. Ezért is jelentős az egészségmegőrzés azon aspektusa, hogy követni tudja az ember a legfontosabb élettani és orvosi jellemzőit, látható elmozdulás esetén pedig gyorsan megtegyen olyan változásokat, amik korrigálni tudják azokat. Jó példa erre a magas vérnyomás: bár akár tünetmentes is lehet, egy egyszerű mérést néhány alkalommal ismételve könnyen megállapítható, ha magasra kúszott különböző okok miatt. A korai felismerés azért rendkívül fontos, mert minél előbb derül ki a magas érték, annál jobban lehet gyógyszeres kezelés helyett életmódbeli változtatással, megelőzéssel gyógyítani – ha viszont figyelmen kívül hagyjuk, rengeteg és igen komoly gondot okozhat, közelebb hozva egy olyan állapotromlást, ami komoly kórházi kezelést igényel. Ezzel pedig már el is értünk oda, hogy kisebb bevételekkel lehet számolni hosszú távra. Mindez ördögi lehet a kör, ha elindul – folytatta Dr. Oláh.

A Fitpuli az egészség őrzőjeként segít abban, hogy az élettani információkat és orvosi eredményeket egy alkalmazásban, naprakészen lehessen követni, a felhasználó pedig személyre szabott egészségprogrammal is gazdagodhat vele.

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

  • Fitpuli applikáció
  • Csapatkihívások
  • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Csapatkihívások
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!