A 2020-as évek és a fitnesz • Fitpuli

A 2020-as évek és a fitnesz

Admin • 2020.02.11

Az új évtized új trendeket hoz a fitneszben is. Utánajártunk, mire lehet számítani az elkövetkezendőkben a mozgás terén.

Ha egy mondatban kellene összefoglalnunk a 2010-es évek nyugati világának mozgáskultúráját, arra valami olyasmit mondanánk, hogy “folyamatosan pörögtünk, és ezt egyre pontosabban mértük is”. Ezáltal nagyon hatékonyak lettünk: tudatosabban tudunk dolgozni a testünkön, mint előtte bármikor.

Nem túl nagy spoiler, ha azt mondjuk, ez a minduntalan optimalizáció ebben az évtizedben sem fog alábbhagyni. Az izgalmas rész inkább az, hogy milyen új hullámok kerülnek majd a mainstreambe, és a technológia milyen szerepet játszik majd ezekben. (Széljegyzet: emlékszünk azokra az időkre, amikor az Instagram hipster dolog volt?)

Szóval, vajon mik lehetnek szerintünk azok a hipster dolgok most, amikbe úton-útfélen belefuthatunk majd néhány év múlva ilyenkor életmód fronton?

  • Okos konditerem otthon: FitBit pántot látni a melletted edző csuklóján csak a kezdet… mi lesz majd, ha úgy látod ezt, hogy nem is állsz ott mellette? Hogy értsd, mit akarunk mondani: érezhetően feljövőben vannak azok a megoldások, amik egyszerre tudják kiszolgálni az otthoni edzés kényelmét és a közösségi motiváció felé mutatott igényünket. A Peloton okos szobabiciklik és a Mirror fitnesztükrök már ebbe a virtuális edzésvilágba engednek betekintést.
  • Hideg edzések: a bikram jóga az előző évtized egyik kedvezményezettje volt, de úgy tűnik, kezd elmenni mellette a világ. Megdőlt ugyanis az a mítosz, hogy a meleg lényegesen felpörgetni az anyagcserét – közben pedig kiderült, hogy épp ellenkezőleg, a hidegre igaz ez. Amerikában már elkezdtek megjelenni a tervezetten 6-8 fok körülre lehűtött konditermek, így nem lepődünk majd meg, amikor itthon is felbukkannak pár év múlva.
  • Hormonális egészség: körülbelül másfél éve kezdtek el jobban cikkezni a hormonális egészségről. A fókuszban javarészt a kortizon van, avagy más néven a stresszhormon. Ez a bennünk lévő egyik legfontosabb vészjelző, ami így az emberiség életben maradásának az egyik letéteményese is évezredek óta, szóval alapvetően jó srác, csak sajnos a jelenlegi feszült és szélsebes életmódunk jóval többet termel belőle, mint az egészséges volna. Az orvostudomány már régóta ismeri a hormonális egyensúly fontosságát, és pozitív fejlemény, hogy a nagyközönség látókörébe is belekerült a kifejezés. Azt sejtjük, hogy a következő évtizedben ennek hatására sokan fogják tudatosítani, hogy a pihenés is ugyanolyan fontos, mint a kemény munka; más trükk nincs ugyanis arra, hogyan lehet egyensúlyba kerülni.
  • Viselhető kiegészítők: attól függően, hogy milyen környezetben mozogsz, az okoskiegészítők (wearables) már vagy elszaporodtak, vagy az elszaporodás küszöbén állnak. Az okosórák, az alvásmérők és az aktivitás trackerek térnyerése a szemünk előtt zajlik, a Fitpuli appba mi is folyamatosan fejlesztjük az adatkapcsolatokat, illetve együttműködünk a legnépszerűbb hardverekkel. A felhasználói létszám robbanásának középtávon vége lesz, idővel nem fog nagy tempóban bővülni már a tracker tulajdonosok köre, az iparág fókuszába így valószínűleg a szofisztikáció kerül. Arra lehet számítani, hogy az eszközök egyre gyakrabban napi tanácsokat adnak: például az adott éjszakai alvás mennyiségét figyelmeb véve milyen edzésforma lehet a legjobb.

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

  • Fitpuli applikáció
  • Csapatkihívások
  • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Csapatkihívások
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!