A magyarok és a magánegészségügy • Fitpuli

A magyarok és a magánegészségügy

Admin • 2020.03.02

Avagy egy értékes kutatás érdekes eredményei.

Nemrég értekeztünk arról a nem túl pozitív jelenségről, hogy a magyarok betegen is bejárnak dolgozni. A tél során született még egy kutatás, amely segít feltérképezni honfitársaink egészségmegőrzéshez fűződő viszonyát. A Bónusz Brigád a GKI segítségével utánanézett, milyen arányban vesznek igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat az itthoniak, illetve mennyire veszik igénybe a szűrővizsgálatokat. A felmérés felemás eredményeket hozott.

 

Először legyen tele a pohár: a magyarok 10%-ának van privát egészségügyi biztosítása, ami megegyezik a nemrégiben mért németországi szinttel, és erős számnak számít regionálisan is. Sőt, további 18% gondolkozik azon, hogy hamarosan belép egy ilyen programba, így a mutató egy-két év múlva még jobb lehet. Érdekes volt látni, milyen kiemelkedően szerepeltek egyes egészségügyi területek a magánérdeklődők körében: az esetek több mint felében valamilyen fogászati kezelést vettek igénybe az emberek, de a szemészeti és nőgyógyászati beavatkozásokhoz is sokszor privát utakon jártak, az alkalmak körülbelül negyedében. A forintban kifejezett költések is követték ezeket az arányokat, így utóbbiakra átlag évi 10-30 ezer forintot költenek a legtöbben, fogorvosnál pedig a válaszadók harmada 50 ezret is otthagy.

Ami a magyarok szűrővizsgálati eredményét illeti, az tükrözi a mindennapi tapasztalatokat. Állami szűrésen a válaszadók 64%-a járt az elmúlt tizenkét hónapban, és így ötször akkora népszerűségnek örvend, mint a magánegészségügyi szolgáltatókon keresztüli vizsgálatok. Az állami szűrésektől távolmaradók azt hozták fel legtöbbször indokként, hogy a hosszú várólisták miatt nem mennek el; sokan közülük csak akkor veszik igénybe, amikor valamilyen panaszt észlelnek magukon.

Ha egy mondatban össze kellene foglalnunk mindezt, úgy mondanánk, hogy szakadék van azok között, akik tudatosan és felelősen használják a magán- és állami szektorban lévő szolgáltatásokat, valamint azok között, akik ignorálják ezeket. A magánbiztosítók térnyerése azonban megkérdőjelezhetetlen, még ha olykor nem is a legkellemesebb folyamatok hajtják. 

Az egészségmegőrzést azonban nem csak az orvos előtt lehet elkezdeni! Az olyan digitális eszköz, mint amilyen a Fitpuli is, felhasználóbarát felületen kezeli a fontos élettani mutatókat, illetve többféle, mozgással és pihenéssel kapcsolatos megoldást is kínál, amik segítségünkre vannak a kiegyensúlyozott élet fenntartásához.

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

  • Fitpuli applikáció
  • Csapatkihívások
  • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

  • Fitpuli applikáció
  • Professzionális attitűdvizsgálat
  • Csapatkihívások
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
  • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!