fbpx

Blog

Csatasorba állíthatók-e a kütyük az influenza ellen?

A modern orvostudomány egyik legnagyobb diadala, hogy sikerrel vette fel ...

A digitális bizalom

Nem különösebben nagy rizikó kijelenteni, hogy egyre többen használhatnak okoseszközöket egészségügyi célból. Más érzés viszont konkrétan szembesülni az ide kapcsolódó kutatások számaival…

Kiégés munkáltatói szemmel

Sok vezető a szakemberhiányt és a magas fluktuációt tartja a legnagyobb kihívásának, figyelmen kívül hagyva egy legalább akkora, viszont sokkal alattomosabb problémát, a kiégést (angolul burnoutot). Legújabb cikkünkben a munkahelyi burnout okairól és kezeléséről írunk.

Mitől működik jól egy munkahelyi egészségprogram?

Vállalati egészségnap vagy sportnap, jól hangzik, ugye? Ha azonban ennyivel letudtuk a munkahelyi egészségfejlesztést, vajon eleget tettünk-e a munkavállalóinkért?

Mit várhatunk egy munkahelyi egészségprogramtól?

De milyen konkrét haszonnal is jár egy vállalatnak, ha költ az egészségfejlesztésre? Újabb cikkünkben erre keressük a választ. A munkahelyi egészségprogramokról szóló 3 részes blogsorozatunk szerzője Dr. Szabó Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa.

Mi az a munkahelyi egészségprogram, és mire jó?

Nincs új a nap alatt, a munkahelyi egészségprogramok sem újkeletű megoldások. A WHO már 1950 óta foglalkozik a munkahelyi egészség témájával, hiszen egyrészt a munka, a munkahely hat a dolgozók fizikai és mentális egészségi állapotára, másrészt a munkavállalók egészsége vagy éppen betegsége hat a vállalatra, annak üzleti teljesítményére. A munkahelyi egészségprogramokról szóló 3 részes blogsorozatunk szerzője Dr. Szabó Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa.