Egészség és alvás: Alvásfigyelők és Alvási Mintázatok Elemzése • Fitpuli

Egészség és alvás: Alvásfigyelők és Alvási Mintázatok Elemzése

2023.09.01

Az alvás minősége és hossza nem csak azt befolyásolja, hogy mennyire vagyunk kipihentek, a minőségi alvás segít megőrizni a testi és szellemi frissességet, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, javítja a koncentrációt és a hangulatot. Az okoseszközök, mint az alvásfigyelők és alvási monitorok, lehetővé teszik számunkra, hogy jobban megértsük az alvásunkat és javítsunk az alvásminőségünkön.

Az alvásfigyelők általában viselhető eszközök, amelyek mérik a mozgást, a pulzust és más biometrikus adatokat alvás közben, sok esetben ezek nem külön szenzorok, hanem a napközben is viselt okosórák, vagy karkötők. Ezek az eszközök képesek az alvás ciklusait azonosítani, beleértve a felületes alvást, a mély alvást és az alvási ciklus REM fázisát. Az alvásminőség mérésének köszönhetően jobban megértheted, mennyire pihentetőek az éjszakáid és milyen tényezők lehetnek rá hatással.

Miért fontos ez? Az elégtelen alvás hosszú távon negatív hatással lehet az egészségedre. Elősegítheti az elhízást, a szív- és érrendszeri problémákat, és növelheti a stresszt. Az alvásfigyelők segítségével azonban felismerheted, ha alvási problémáid vannak, és az elemzésen keresztül javaslatokat, tippeket kaphatsz a jobb alvási szokások kialakításához, az alvásod minőségi javításához.

Airflow 4 alvásfigyelő okosóra

Hogyan kezdd el használni az alvásfigyelő, vagy az alvásfigyelő funkciót? Először is, válassz egy olyan eszközt, amelyik megfelel az igényeidnek és preferenciáidnak. Itt talán a legjobb tanács, hogy olyat érdemes választani, melyben tudsz aludni, kényelmes. Fontos tipp még, hogy érdemes az alvásfigyelést olyan eszközzel mérni, melynek akkumulátora nem 1-2 napra van tervezve, vagy lefekvés előtt érdemes feltölteni (a legtöbb okosórát éjjel szokták a felhasználók tölteni). Majd használat előtt párosítsd az eszközt az okostelefonoddal, és töltsd le az eszközhöz tartozó alkalmazást. Az eszköz nyomon követi majd az alvási mintázataidat, és reggel részletes adatokat szolgáltat alvásminőségedről. Nyilvánvalóan ezek a mintázatok és javaslatok nem helyettesítik egy orvosi alváslabor vizsgálatát, de nem is ez a cél. A legfontosabb, hogy jól mutatja az alvási trended, így ha van már kellő mennyiségű adatod, akkor jobban tudsz döntéseket hozni egy esetleges változtatásról.

Az alvásfigyelők tehát lehetővé teszik számodra, hogy részletesebb betekintést nyerj a pihenésedbe, és támogatást nyújtanak az alvási szokások javításához. Ne felejtsd el, hogy minden szervezet különbözik, és az alvási igények is eltérőek lehetnek. Az alvási szokások kialakításában is a tudatosság a legfontosabb elem, amiben sokat segíthetnek az alvásfigyelő eszközök.

Kezdd el kialakítani a jó szokásokat:

 • Fontos a hőmérséklet, mely 20 celsius körül kell legyen
 • Iktass ki minden zavaró tényezőt, fényeket és zajokat
 • Ne a TV előtt aludj el, inkább olvass elalvás előtt

Tipp: A smartandwatchnál minden okosóra, alvásfigyelő funkcióval is rendelkezik. 

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

 • Fitpuli applikáció
 • Csapatkihívások
 • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Csapatkihívások
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!