Oláh Dániel: „Minden ilyen jelölés a csapat érdeme” • Fitpuli

Oláh Dániel: „Minden ilyen jelölés a csapat érdeme”

Admin • 2022.05.16

Kihirdették a Global Startup Awards közép-európai régiós versenye, a Central European Startup Awards finalistáit. A Fitpuli két kategóriában is jelölt, a Fitpuli az év startupja lehet, emellett Oláh Dánielt, a Fitpuli CEO-ját is jelölték az év alapítója kategóriában. Ennek kapcsán interjúztunk Danival.

Mit jelent neked ez a jelölés? Mit jelent a Fitpulinak?

Először is szeretném leszögezni, hogy egy ilyen jelölés alapvetően a csapat érdeme, mert azt a szintet, ahol jelenleg tart a projekt, nem tudja pár fő elérni. Ehhez már tényleg egy összetartó, szakképzett és motivált társaságra van szükség. A jelölést valóban én kaptam, de picit pontosítanék ezen, mert valójában hárman vagyunk alapítók: Dr. Békási Sándorral és Faller Richárddal, és Sándorral gyakorlatilag mindent együtt csinálunk a cégen 2017 óta. Ezúton szeretnék köszönetet mondani neki is a támogatásért és a napi közös munkáért.

Nyilván nagy elismerés, és fontos visszajelzés, hogy fent vagyunk a startup-ökoszisztéma térképén, látják a munkánk, látnak minket. Úgy gondolom, hogy már a jelölés is egészen nagy lökést adhat a cég nemzetközi terjeszkedéséhez, hiszen nagymértékben növeli a láthatóságunkat. Most olyan döntéshozók elé is kerülhetnek az anyagaink, akik eddig nem hallottak rólunk. Szóval üzleti szempontból ez mindenképpen nagy lehetőség, még ha az erős és széles nemzetközi mezőnyben esetleg nem is érünk el konkrét helyezést. De azért persze ne feledkezzünk meg a közönségszavazásról!

Orvos vagy – és emellett vagy a Fitpuli CEO-ja, ez hogy jött? Miért akartál vállalkozó is lenni?

2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, ahol rengeteg olyan közösségi feladatban vettem részt, amelyek picit kitágították a látásmódom. Olyan területeken is tapasztalatot szereztem, amely nem az alapvető orvosi munka, és nagyon megtetszett mindez. Úgy gondolom, hogy nem tértem el teljesen az egészségügytől. Csak most nem a betegágy melletti orvoslás az utam, hanem egy prevenciós szemléletű, telemedicinális fejlesztés. Ennek révén talán picit globálisabb szinten is tehetek a páciensekért, mint a klasszikus értelemben vett orvosi munkával.

A puli egy hűséges társ, ami a helyes irányba terel, innen jött a Fitpuli szóösszetétel, csak a mi pulink, ugye, az egészséges életet őrzi. Az alapötlet pedig az üzemorvosi ellátáshoz kapcsolódóan az aktív korú munkavállalók prevenciójából jön, hiszen az, hogy legyen egészséges a munkaerő, egy olyan terület, amire kevesebb fókusz jutott korábban.

Hogyan egyezteted össze az orvos és vállalkozó szerepet az életedben?

Vállalkozó kedvű orvos vagyok! Úgy érzem ezen nem kell sokat egyeztetni, mert azt csinálhatom, amit szeretek, és megéri minden nehézség.

Mivel járnak a Central European Startup Awardshoz hasonló jelölések, finalista-pozíciók, vagy az első helyek egy Fitpulihoz hasonló startup életében?

Úgy gondolom, hogy ezek a jelölések picit fókuszba helyezik a céget. Ami egy startup életében nagyon fontos, hiszen nem áll rendelkezésre ahhoz hasonló marketing erő, amekkorát egy-egy ilyen publicitás biztosítani tud. Ilyenkor az üzleti körökben minden erről szól, mindenki kapcsolatba szeretne kerülni, nőnek a megkeresések, ami nagyon meg tudja lendíteni az üzletet. A kapcsolati tőke a legnagyobb érték, amit egy-egy ilyen esemény nagymértékben támogat. A helyezés is fontos, nyilván alapvetően több itt a versengő típusú ember, de nagy a tisztelet is a másik cégekkel és csapataikkal szemben. Picit olyan ez, mint a Formula-1. Sok esetben egymással is lehet üzletelni, ami nagyon gyümölcsöző lehet, például egy technológia, egy megoldás, egy beszállítói összefonódás kapcsán.

Hogy néz ki most az egészségügyi startup piac? Mi a fontos hívószavak? Mik a nehézségek?

A COVID miatt úgy érzem, hogy egyre nagyobb a hangsúly a telemedicina területén. Ami nagyon jó, hiszen végre eljutottunk ide, hogy a technológia adta lehetőségeket ezen a területen is felhasználhatjuk. Ugyanakkor én és alapítótársaim mindig hangsúlyozzuk, hogy nyilván nem az akut/sürgősségi területen fog ez a lehetőség igazán sok változást hozni. A legnagyobb mértékű változásra inkább a krónikus betegségek menedzsmentjében számíthatunk.

Itt nemcsak a videóhívást kell érteni és fejleszteni, hanem olyan megoldásokat kell létrehozni, amelyek a mindennapi életben, a gyakorlatban támogatják a beteget. Amelyek egyszerűsítik az orvos-beteg kapcsolatot, és azt, hogy valóban egy holisztikus szemléletű ellátás valósulhasson meg. A legnagyobb nehézség, hogy a betegek és az orvosok edukációját olyan szintre fejlesszük, hogy az ilyen megoldások ne teherként, hanem hasznos és kényelmes szolgáltatásként jelenjenek meg.

Mint CEO nyilván a saját cégednek adnád a díjat – de ettől függetlenül szerinted miért érdemelné a Fitpuli?

A COVID járvány sok csapatnak okozott fejtörést, hiszen elég piacérzékeny és vásárlóérzékeny egy-egy ilyen kezdő vállalkozás. Nyilván vannak olyan speciális területek, ahol egy ilyen vis maior helyzet nagy nyertese lehet a cég, üzleti és működési szempontból. A Fitpuli és a munkahelyi wellbeing nem ilyen terület. Így mindenképpen meg kellett gyorsan találni a megoldást, hogy pontosan hogyan is tudunk kikerülni a válság miatti gödörből. Úgy látom, hogy sikerült egy olyan terméket a piacra dobni, amely a COVID csendesebb időszakában, amilyen a mostani is, támogatja és nagyon jól fókuszáltan segíti a vállalatokat a munkaerő megtartásban, az egészségfejlesztésben és a csapategység fenntartásában, mindezt pofonegyszerűen. A Fitpuli csapata megérdemli az év startup díját, mert elképesztő lelkesen és motiváltan dolgozott azon, hogy válság ide vagy oda, a partnerei elégedettek legyenek. Bár elnézve a listát, akik itt vannak, mindenki megérdemli az elismerést, mert pontosan tudom, hogy mennyire nehéz volt működni az elmúlt két évben.

Merre tart a Fitpuli, min pörög most a cég, mi a vízió?

Van egy új termékünk, a TeamPuli. Ez a termék egyfajta bevezetőként szolgál a megfáradt cégeknek abba, hogy hogyan is tudnak hatékonyan és támogatóan fellépni a munkavállalóikért. Jelenleg egy nagyobb nemzetközi projekten dolgozunk, amely elég speciális, de a megoldásunk mindenképpen nélkülözhetetlen része ennek. A terv, hogy közösen a projekt szereplőivel hódítjuk meg a régiót, aztán ki tudja… „a végtelenbe és tovább!”

A Fitpuli most a Central European Startup Awards regionális mezőnyében versenyez. A verseny győztesei a Global Startup Awards világszintű versenyén mérkőznek meg. Danira és a Fitpulira ezen az oldalon tudtok szavazni, a következőképpen:

Szavazás

 1. A „Filter by category” mezőben a Founder of The Yeart, a „Filter by country” mezőben Hungaryt kiválasztva lesz megtalálható Dani szavazási kártyája Fitpuli logóval ellátva.
 2. A „Vote” gombra kattintva felugró ablakban kell elfogadni a szavazás felhasználási feltételeit, majd kiválasztani, hogy Facebook-profillal vagy e-mail címmel szeretnél szavazni.
 3. Attól függően, melyiket választod, vagy a Facebooknak kell engedélyt adnod egy felugró ablakban, hogy a szavazást véglegesíthesd, vagy neved és e-mail címed megadásával adhatod le szavazatod. Visszaigazoló levelet is kapsz majd a szavazatodról.
 4. A Fitpulira ugyanezzel a módszerrel tudsz szavazni, annyi különbséggel, hogy a „Filter by category” mezőben a Startup of the Yeart válaszd ki. Ha a „Filter by country” mezőben ott hagyod a Hungary választ, akkor eleve csak a magyar jelölteket fogja mutatni az oldal, közöttük már könnyen megtalálod a Fitpuli szavazási kártyáját. Kérünk, hogy szavazz a Fitpulira mindkét kategóriában!
 5. Ha szavaztál, és van kedved, oszd meg a közösségi oldalakon, hogy ránk szavaztál, pár másodperc, de nekünk nagyon sokat segítesz vele. Köszönjük!

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

 • Fitpuli applikáció
 • Csapatkihívások
 • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Csapatkihívások
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!