Költségoptimalizálás céges programok, képzések esetén • Fitpuli

Költségoptimalizálás céges programok, képzések esetén

Admin • 2022.12.06

Mennyibe kerül egy csapatépítő? Hogyan optimalizáld a céges programok és a tréningek költségét? Mi az, amin lehet spórolni, és mi az, amin nem érdemes? Hogyan fejlesztheted a kollégáidat anélkül, hogy túl sokat költenél? Igaz-e, hogy minél többet költesz, annál nagyobb lesz a produktivitás?

A költségoptimalizálás nem költségcsökkentés!

A költségoptimalizálás egy soha véget nem érő folyamat: nem csak a költségek csökkentésére fókuszál, hanem a megteremtett értékek maximalizálására is. Tehát az is költségoptimalizálásnak számít, ha a meglévő költségek nem csökkennek, de a cég bevétele a jobb hatékonyság miatt nő.

A költségoptimalizálás általában ezeket foglalja magában:

 • Automatizáció, digitalizáció (minél kevesebb manuális munka, minél kevesebb hibafaktor)
 • Sztenderdizáció (meglévő munkafolyamatok leírása, általánosítása, racionalizálása)
 • Árkorrekció,
 • Tudásmenedzsment növelése.

Meg kell vizsgálni, hogy mely folyamatok szükségtelenek, melyek tökéletlenek. Mire kell jobban fókuszálni? Mitől motiválatlanok a dolgozók? E kérdéseknek a megválaszolása nem (csak) a pénzügy feladata, hanem a menedzsmentté. A pénzügy csak kimutatásokat tud készíteni, de a vezetőknek kell feltárni a hibák okait. 

Tréningköltségek optimalizálása

Tréningeket szervezni ma már szinte kötelező – nem csak a munkavállalók képzése miatt, hanem a munkálatói márka építése miatt is. Hiszen együtt tanulni menő, képzési lehetőségeket biztosítani megnyerő a jövő munkavállalóinak számára. A tréningekkel, továbbképzésekkel megrajzolhatod egy új kolléga karrierútját, aki esetleg választhat is, hogy milyen területeken mélyítené el jobban a tudását. Ez viszont nagyon ritka: a tréningeket ma inkább az jellemzi, hogy kortól és területtől függetlenül a kollégák ugyanazt a coachot hallgatják végig, és különböző gyakorlatokat csinálnak vele. Kevés cég fókuszál a hard skillek fejlesztésére – a soft skillek fejlesztését bízzuk a csapatépítő programokra!

Mikor szükséges egy tréning facilitátor?

Ne szervezzünk felesleges, irreleváns tréningeket a kollégák számára. A tréningek facilitálása egy külön szakma, de ismerjük fel, hogy mely csapatnak van valóban szüksége egy ilyen szeánszra. Lehet, hogy egy folyamatos SCRUM-master sokkal többet tudna segíteni egy csapat produktivitásán, mint egy félévente tartott tréning. A költségoptimalizálás a költségek növelését is jelentheti, ha ezáltal a csapat outputja szignifikánsan megnő. 

Magyarországon, bár a COVID óta megnőtt, még mindig alacsony az online tréningek száma. Az online kurzusok kiválthatják a személyes alkalmakat, az online tanulás pedig lehetővé teszi, hogy mindenki akkor dolgozza fel az anyagot, amikor ideje engedi. Adjunk felelősséget, szabadságot a kollégáknak!

Csapatépítő programok optimalizálása

A rendszeres csapatépítő programok, amik a testet és az elmét is megmozgatják, körülbelül

 • 27%-kal csökkenthetik a betegség miatti szabadságok számát,
 • 10%-kal növelhetik a produktivitást,
 • és a fluktuációt is 10%-kal csökkenthetik.

Ehhez viszont az szükséges, hogy legalább havi szinten megvalósoljon egy-egy csapatépítő esemény: ami egy jól látható összeg az éves kimutatásban, ha kollégánként akár csak 10.000 forintot számolunk csapatépítőnként. Hogyan lehet ezt a költséget csökkenteni, de mégis minőségi programot szervezni a munkavállalóknak? A megoldás: online!

Olcsó, hatékony csapatépítés a TeamPulitól!

A TeamPuli egy programcsomag, amelyben a játékos csapatépítésen van a hangsúly, ám, mint eddig is: a fókuszban itt is az egészség van.Lupi segít a kollégáknak az egészségük megőrzésében egyénileg is, miközben segíti a szorosabb és hatékonyabb munkahelyi csapatok létrejöttét és a digitális átállást. A csapaton belül összeköti a különböző generációkat és az eltérő fittségi szintű kollégákat, és egy folyamatosan futó csapatépítő programként is funkcionál. 

Pezsgőbb és eredményesebb munkakörnyezetet generál, ezzel erősíti a munkavállalók elköteleződését és csökkentheti a fluktuációt. Javul a cég külső és belső megítélése, ezáltal hatékonyabbá teszi az employer branding stratégiát, tovább erősítve a vállalat piaci helyzetét.  

A TeamPulihoz csak egy okostelefonra van szükség a kollégák részéről, és kezdődhet is a csapatépítés, online: már 8 euró/fő áron!

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

 • Fitpuli applikáció
 • Csapatkihívások
 • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Csapatkihívások
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!