Szeretnél Gyorsan és Hatékonyan Fogyni? Mutatjuk Hogyan Csináld • Fitpuli

Szeretnél okosan és hatékonyan fogyni? Megmutatjuk a legjobb eszközöket

2023.08.15

Az egészség és a jó közérzet eléréséhez a rendszeres testmozgás elengedhetetlen. A kardio edzés különösen hatékony edzésforma a testzsír csökkentés és az állóképesség fejlesztése terén. Azonban fontos tudni, hogy az optimális kardio edzés során a megfelelő intenzitást folyamatosan tartanunk kell, és itt jön képbe a „zsírégető pulzustartomány”. Ez a tartomány ugyanis azokat az értékeket jelöli, amelyeknél a tested a leghatékonyabban égeti el a zsírokat, és optimális eredményeket érhetsz el. De miért is olyan fontos a pulzustartomány, és hogyan lehetséges az edzés alatt folyamatosan ebben a tartományban maradni?

A Zsírégető Pulzustartomány Értelmezése

A zsírégető pulzustartomány egy meghatározott szívverési frekvencia tartomány, amelyben a tested elsősorban zsírokat éget energiaként. Általában ez a tartomány a maximális szívfrekvencia 60-70%-a között van. Amikor ebben a tartományban edzel, a tested hosszabb ideig képes fenntartani az aktivitást, mivel az alacsonyabb intenzitású mozgás során a szervezet elsősorban a tartalékként szolgáló zsírok bontásából és a zsírsavak felhasználásából nyeri az energiát. Emellett csökkentheti a sérülések és túlterhelés kockázatát is, hiszen a hosszabb távon edzett izmok kevésbé lesznek sérülékenyek, a rugalmasságuk és az izomrostok méretének változásai miatt.

okosóra kardio

Az okosórák szerepe a hatékony zsírégetésben 

Az okosórák forradalmasították az edzések nyomon követését és optimalizálását. Ezek a készülékek nem csak a pulzusodat mérik, de számos más adatot is rögzítenek, mint például az elégetett kalóriák száma, az aktivitási szint, és akár az alvásminőség is. Az okosórák már képesek megmutatni a zsírégető pulzustartományt is, így az edzés alatt könnyen nyomon követheted, hogy mennyi időt töltesz ebben az optimális tartományban.

Korábban ez csak élsportolók kiváltsága volt, akik különféle pántok, elektródák segítségével nyerték ki ezeket az információkat a testükből egy-egy edzés során. Ma ez egy sokkal egyszerűbb módon bárki számára elérhető. Nyilván egy átlagember számára a nagyfokú pontosság cserélhető egy egyszerűbben és bármikor alkalmazható modellre. Ezért is fontos tudni, hogy ezek az eszközök bőven elégségesek számunkra.

Az okosórák egyszerűsége és hatékonysága

Az okosórák nem csak rögzítik az adatokat, de képesek valós időben figyelmeztetni, ha a pulzusod a zsírégető tartományon kívülre kerül. Ez nagyban segíthet abban, hogy megőrizd az edzés hatékonyságát és elérd a kitűzött célokat. Az okosórák által nyújtott folyamatos visszajelzés segít abban, hogy ne terheld túl a szervezeted, ugyanakkor hatékonyan égesd a zsírokat.

 

okosóra kardio edzés

Összefoglalva

A zsírégető pulzustartományban végrehajtott kardio edzés hasznos eszköz a zsírlebontásban. Az okosórák jelentősen megkönnyítik a megfelelő pulzus tartományban való edzést és nyomon követést, így optimális eredményeket érhetsz el. Ne feledd, hogy mindig konzultálj egy szakemberrel, mielőtt új edzésprogramot kezdenél, hogy biztos lehess a testednek megfelelő terhelésről és célkitűzésekről.

Tipp: A smartandwatchnál Te is találhatsz kedvedre való okosórát ami segíthet céljaid elérésében.

Egyedülálló, tudományos kutatásokon alapuló digitális egészségprogram nagy(ra törő) vállalatoknak.

Puli Start

Fitpuli

Munkavállalói egészségtudatosság és produktivitás fejlesztése, betegségek okozta vállalati szintű kiadások csökkentése

 • Fitpuli applikáció
 • Csapatkihívások
 • Professzionális attitűdvizsgálat
Ajánlatot kérek

Puli Plus

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy

Foglalkozás-egészségügyi ellátással kombinált digitális egészségprogram, amely kiemelkedően hatékony prevenciót és magasabb vállalati megtakarítást tesz lehetővé

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
Ajánlatot kérek

Puli Care

Fitpuli + Biztosítás

Munkavállalói egészségtudatosság erősítése a vállalati szintű veszteségek csökkentésével, kapcsolt biztosítással és gyors, modern egészségügyi ellátással

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Puli Pro

Fitpuli + Foglalkozás-egészségügy + Biztosítás

Teljes és komplex egészségfejlesztési, -megőrzési és ellátási ökoszisztéma: digitális egészségprogram kapcsolt foglalkozás-egészségügyi ellátással, mindez megbízható és korszerű egészségbiztosítási háttérrel

 • Fitpuli applikáció
 • Professzionális attitűdvizsgálat
 • Csapatkihívások
 • Foglalkozás-egészségügyi ellátás
 • Egészségbiztosítás
Ajánlatot kérek

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!