Lépés-váltó 2021

A Fitpuli évindító lépésgyűjtő versenye
szemléletváltó nagyvállalatoknak

Forradalmasítjuk
a magyar üzemorvoslást

A Fitpuli bemutatja egyedülálló, magyar sajátosságokra épülő vállalati egészségfejlesztési modelljét – integrált, digitális vállalati egészségprogrammal támogatott foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás formájában.

Támogatjuk a hazai nagyvállalatokat

A súlyos gazdasági nyomás alatt álló nagyvállalatokat támogatva mindezt most ingyenes ellátás felajánlásával, játékos formában hirdetjük meg – a szemléletváltás és munkahelyi egészségfejlesztés jegyében!

Lépésszámláló csapatversenyre hívjuk Budapest és környékének nagyvállalatait

– a tét pedig egy év ingyenes, foglalkozás-egészségügyi ellátás és azt támogató digitális egészségprogram-hozzáférés. Kiknek szól a felhívás? Nagyvállalatoknak, akik:

  • központi kérdésként kezelik alkalmazottaik egészségét;
  • örömmel állítanak össze egy 10 fős, aktív és lelkes csapatot;
  • 200 főt meghaladó alkalmazotti létszámmal és budapesti vagy környéki telephellyel rendelkeznek;
  • készek megújítani üzemorvosi szolgáltatásukat egy egyedülálló, digitális egészségprogrammal támogatott megoldással;
  • és alkalmazottaik legalább 80%-ban irodai ülőmunkát végeznek.

Megmozdított a felhívás?
Íme a teljes folyamat:

Jelentkezés

2020. november 9. és
2021. január 31. között

A jelentkezést 2020. november 9-én nyitjuk meg. A részletes versenyleírást letöltheted innen, a jelentkezési felületet ezen a linken találod, amelyet 2021. január 31-ig tölthetsz ki.

Felkészülés

2021. február 1. és
2021. március 1. között

A jelentkezés 100.000 Forint nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A csapatok felkészítése (okoseszközökpostázása, applikáció aktiválása) 2021. február 1. és 2021. március 1. között történik meg.

Verseny

2021. március 2-től
március 22-ig zajlik

A verseny időtartama 2021. március 2–22., majd eredményhirdetés 2021. március végén.

És amiért a verseny zajlik
- íme, a nyereményeink:

  • Első három helyezettünk egy évre szóló ingyenes foglalkozás-egészségügyi ellátást nyer alkalmazzottainak 100, 70, illetve 30 százalékára, a helyezések sorrendjében. (A nyeremények 1.000 fős dolgozói létszámig érvényesek.)

  • A helyezettek, valamint a kiemelten teljesítő vállalatok ingyenes, illetve kedvezményes hozzáférést kapnak hazai fejlesztésű, tudományos alapú digitális egészségprogramunkhoz.

  • Az előbbiek mellett pedig résztvevőink rendelkezésére bocsátjuk a Fitpuli Egészségtérképet, amely egy, az alkalmazottak egészségmegőrzésre vonatkozó igényfelmérését támogató, saját fejlesztésű attitűdvizsgálati eszköz.

Szakmai koncepció

A Fitpuli új koncepciót mutat be a hazai vállalati egészségfejlesztés terén, amelynek alapját egy ún. kiterjesztett foglalkozás-egészségügyi szolgáltatási modell képezi. Ennek lényege az eseti jellegű, kötelező foglalkozás-egészségügyi ellátás kombinálása egy folyamatos, átfogó digitális vállalati egészségprogrammal.

Ezáltal az alkalmazottak egy folyamatos, személyes szükségleteikhez illeszkedő, aktuális egészségi kihívásaikat támogató egészségfejlesztési hátteret kapnak, amely oktatási anyagokkal, játékos kihívásokkal és csapatversenyekkel, valamint megbízható adatgyűjtéssel párosul – ez a védőháló pedig összekapcsolásra kerül a tényleges foglalkozás-egészségügyi vizsgálattal, ahol az ellátó orvos az egészségprogram adataira támaszkodva eddig sosem látott felkészültséggel és személyre szabott tanácsokkal fogadja a dolgozót.

Képzeljük el a folyamatot: az alkalmazott krónikus derékfájással és enyhén emelkedett vércukorszinttel érkezik üzemorvosi vizsgálatra. Az alapos és korszerű vizsgálat során a kezelőorvos megelőző diétát és tartásjavító edzést javasol, ellátja a szükséges tanácsokkal az érintettet. Ezt követően a Fitpuli digitális egészségprogramja végigvezeti mozgásprogramján az alkalmazottat, napi szintű, könnyen teljesíthető, rövid kihívások formájában – valamint ezzel párhuzamosan étkezési modulja változatos, ugyanakkor az orvosi iránymutatásnak megfelelő receptekkel látja el. Az előrehaladás, illetve az életmód paraméterek végig rögzítésre kerülnek a Fitpuli applikációjában. A következő vizsgálatkor az üzemorvos már a mért adatok tükrében, átfogó ismeretek alapján fogadja az alkalmazottat és javasol további egészségmegőrzési irányokat.

Részvételi lehetőség esettanulmányban

A Fitpuli kiemelt értékválasztása a tudományos alaposság és hitelesség, ezért a most bemutatott hibrid egészségfejlesztési modellt esetanulmányokkal kívánjuk bemutatni a nemzetközi nagyközönségnek. Ehhez a modell hatékonyságát és eredményességét bemutató partnereket keresünk: a verseny résztvevőinek lehetőséget biztosítunk a tanulmányban való részvételre, amely az innovatív márkaépítés és employer branding mellett további szolgáltatási kedvezményekkel párosul minden vállalati résztvevő számára.