Vállalati egészségprogramok: Tudományos alapok nélkül elveszett befektetés

Az egészségprogram-káosz

A vezető ipari társadalmak körében világszerte tapasztalható a krónikus megbetegedések arányának növekedése, amelynek elsődleges okozói az egészségtelen életvitel és az átlagéletkor emelkedése. Ezen jelenség közvetlen, mérhetően növekvő gazdasági terhet ró a munkáltatókra, amelyre válaszul számos nagyvállalat munkahelyi egészségprogramok bevezetését kezdte meg.

 

Az alkalmazott egészségprogramok azonban rendkívül eltérő szakmai tartalmuk miatt számos esetben nehezen kimutatható vagy teljesen elenyésző eredményt hoznak. Ennek hátterében az egészségfejlesztés bizonyítékalapú koncepciójának hiánya áll. Jelen szakmai anyagunkban bemutatjuk, hogyan térül meg egy jól működő munkahelyi egészségprogram és miért marad hatástalan egy rosszul összeállított verziója – és mindehhez mi köze van a tudományos bizonyítékokon alapuló egészségfejlesztésnek.

Töltsd le a whitepapert az email címed megadásával!

Email címed megadásával elküldjük számodra a teljes whitepaper anyagot

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!