Indul a verseny: új egészségfejlesztési modell nagyvállalatoknak

Admin • 2020.11.09

A munkaerőpiaci igények és az egészségügyi rendszer kihívásai egy speciális hazai helyzetet teremtettek, amely egyúttal lehetőséget ad egy egyedülálló vállalati egészségfejlesztési modell elindításához, amely integrálja a digitális alapú egészségprogramokat és az eddig sokszor alacsony hatékonysággal működő foglalkozás-egészségügyi ellátást. Most mindezt egy egyszeri, egyedi ajánlattal vezetjük be a magyar piacra.

A Fitpulinál hosszú ideje elemezzük a magyar egészségügyi ellátórendszer és a vállalati egészségfejlesztés viszonyát, amely az elmúlt években egyre szorosabb összefonódást mutat. Ennek alapja egy igen szomorú trend: az ellátórendszer túlterhelődése mind többek és többek számára teszi nyilvánvalóvá, hogy saját egészségükért önmaguknak kell tenniük. Ezért egyre kifejezettebb igényként jelenik meg a munkavállalók között az egészségmegőrzést támogató béren kívüli juttatás. 

A különböző egészségfejlesztési törekvések közül egyértelműen a stratégiai szinten átgondolt és bevezetett egészségprogramok szolgálnak a legnagyobb megtérüléssel – hogy mekkora veszteséget okoz a betegségeknek köszönhető alkalmazotti hiányzás, azt saját fejlesztésű kalkulátorunkkal könnyen számszerűsíthető. 

A magyar vállalati szektorban azonban rejlik még egy speciális potenciál, amelynek alapját a jogszabály szerint kötelező foglalkozás-egészségügyi ellátás képezi. Sajnos a legtöbb cég esetében az üzemorvoslás inkább egyfajta „szükséges rossz”, amelyen túl kell esni – és a legjellemzőbb forgatókönyv az, amikor az alkalmazott beesik a vizsgálatra; az ellátó orvosnak a rendelkezésére álló szűk idő alatt éppen csak sikerül megismerkednie az érintett páciens testi-lelki állapotával; majd a rövid kórtörténet-felvétel és fizikális vizsgálat után, szembetűnő panaszok és betegség hiányában útra is bocsátja a dolgozót, akivel (jó esetben) egy év múlva találkoznak legközelebb.

A fő probléma ezzel az, hogy napjaink leginkább elterjedt betegségei olyan krónikus népbetegségek, amelyek sokszor évek, akár évtizedek alatt alakulnak ki – és fő megelőzésük a helyes és egészséges életmódban rejlene. Az átlagos magyar munkavállaló esetében azonban (ha súlyosan nem betegszik meg) előfordulhat az is, hogy saját háziorvosával évekig nem találkozik; az egyetlen valódi orvos-páciens találkozás tehát ez a kötelező, évente egyszer előírt üzemorvosi vizsgálat.

Képzeljünk el most egy másik példát. Ezúttal alkalmazottunk egy olyan cégnél dolgozik, amely digitális vállalati egészségprogramot működtet, ennek segítségével pedig napi aktivitása, életmód-paraméterei és főbb egészségügyi adatai (pulzus, vérnyomás, akár vércukor és EKG is) okoseszközök segítségével tárolásra kerülnek ebben a programban. Amikor pedig eljön a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat ideje, eddig nem tapasztalt fogadtatásban részesül: a vizsgáló orvos (természetesen az orvos-beteg titoktartás keretein belül) lekéri a vizsgált alkalmazott egészségügyi és életmód-adatait, és azok ismeretében fogadja az illetőt. Ez már a vizsgálatra belépéskor olyan szintű ismeretséget jelent, mint eddig sosem: az orvos perceken belül tisztában van a főbb problémákkal és az egyén aktuális kihívásaival, ráadásul olyan adatokat kap kézhez, amelyeket nem befolyásol például az orvosi vizsgálat okozta stressz vagy izgalom, hiszen azok a mindennapi életvitel során kerültek rögzítésre. Mindez egy rendkívül céltudatos és személyre szabott kórtörténet-felvételt és kivizsgálást tesz lehetővé – amelynek végén az orvos valóban átgondolt és érdemi tanácsokat ad a munkavállalónak. Ezek a célok aztán akár beépítésre kerülhetnek az egészségprogramba, amelynek segítségével az alkalmazott tudatosan haladhat a szakemberrel közösen kitűzött állapot felé. Egy év múlva pedig akár az időközben elért eredmények tükrében pontosítanak és tűznek ki újabb egészségcélt.

Mi ezt nevezzük integrált vállalati egészségfejlesztésnek: a Magyarországon speciális foglalkozás-egészségügyi ellátási rendszer és a digitális vállalati egészségprogram nyújtotta folyamatos és személyre szabott támogatás gyakorlatilag egyedülálló összekapcsolását.

Tekintettel a rendkívüli mértékben súlyosbodó járványhelyzetre, az integrált modellt egyszeri alkalommal, magas értékű támogatásként ajánljuk fel magyar nagyvállalatoknak – a Fitpuli értékeihez hűen játékos formában. Mit jelent ez pontosan? Egy speciális egészségversenyt hirdetünk budapesti és Budapest-környéki nagyvállalatok számára, amelyen az első helyezett nagyvállalat egy évig ingyenesen veheti igénybe az általunk nyújtott üzemorvosi ellátást és azzal kombinált digitális egészségprogramot*. Emellett még számos további támogatást és kiegészítést is felajánlunk, amelyekről részletesen a Lépés-Váltó 2021 kihívásunk oldalán tájékozódhat minden érdeklődő!

Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel hozzájárulhatunk a magyar nagyvállalatok szemléletváltásához a céges egészségfejlesztés terén – egyúttal pedig valós értéket adunk a magyar munkavállalóknak egészségük hosszú távú megőrzésével.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesülj az elsők között a digitális egészségfejlesztéssel, a munkahelyi egészségprogramokkal és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókról a Fitpuli szakértőitől!